Actueel bericht van IJsclub Nagele

Bericht namens het Bestuur IJsbaan Nagele

Vandaag ging het bestuur vol verwachting richting de ijsbaan. Jammer genoeg viel de status van het ijs tegen. We hadden hoop dat de harde wind de sneeuw van het ijs geblazen had, maar helaas was de baan volledig wit. Dit draagt jammer genoeg niet bij aan de ijsvorming en aan de kwaliteit van het ijs. We zijn dan ook bang dat de ijsbaan in ieder geval niet voor eind deze week open kan. Het bestuur houd de ontwikkelingen nauw in de gaten en houdt jullie via nagele.nl op de hoogte. 

En als we dan open kunnen, dan betekent dat maatregelen doorvoeren om aan de protocollen vanuit het RIMV en de veiligheidsregio te voldoen. Oftewel:

  • IJsbaan Nagele is alleen geopend voor haar eigen leden.
  • De ijsclub werkt met vaste tijdsblokken op een dag voor specifieke doelgroepen. Namelijk volwassenen en ouders in combinatie met jonge kinderen.  De tijdsblokken zijn inclusief onderbinden van de schaatsen en vertrek.  
  • Voorafgaand dienen leden (boven de 12 jaar) zich te registeren via de site www.nagele.nl voor een beschikbaar tijdsblok. Vol is daadwerkelijk vol.
  • Eenmaal op de baan dienen de regels streng in acht te worden genomen.

Concreet verzoek aan jullie:

  • Kom niet op de baan nu het ijs groeiende is om beschadiging te voorkomen. Het bestuur opent de baan direct zodra het kan.
  • Leden waarvan het email adres bekend is omdat ze 3 jaar geleden ook geschaatst hebben, ontvangen uiterlijk woensdag een e-mail vanuit ijsclubnagele@outlook.com met gegevens. Heb je donderdag geen mail ontvangen vanuit de ijsclub dan is ofwel je e-mail niet bij ons bekend, of wel sta je niet geregistreerd als lid. Wil je wel komen schaatsen? Mail dan naar ijsclubnagele@outlook.com je naam, gegevens en rekeningnummer. Let op: alleen voor mensen uit Nagele!!!
  • Als we dan open kunnen, vragen we jullie allemaal om je aan de regels te houden en dus die 1,5 meter afstand in acht te nemen. Zowel op het ijs als als toeschouwer ernaast. Jullie zullen begrijpen dat de vereniging boetes van € 4.000 moeilijk kan dragen. Kortom, de bestuursleden moeten streng toezicht houden. Houd je je niet aan de regels, dan kunnen we je verzoeken de ijsbaan te verlaten. En zelfs als wij daartoe noodzaak zien, het besluit nemen de ijsbaan per direct sluiten.

Uiteraard gaan wij er vanuit dat jullie net zo blij zijn als wij en er dus samen met ons alles aan willen doen om de baan open te krijgen en vooral open te houden.

Bestuur IJsbaan Nagele