Audiotours in en rond Nagele

Wandelen met een beetje meer? Luister eens naar één van deze 3 audiotours terwijl je Nagele en de omgeving verkent! Ervaar de ontstaansplannen, architectuur, natuur en/of laat je meeslepen in de geschiedenis.

Ommetje door Nagele

Nagele is het enige dorp ter wereld dat volledig gebouwd is volgens de principes van Het Nieuwe Bouwen, met licht, lucht en levendigheid als idealen. Je wandelt hier door straten van Cornelis van Eesteren, langs scholen van Aldo van Eyck, woningen van Gerrit Rietveld en winkels van Jaap Bakema naar een begraafplaats ontworpen door tuinarchitect Mien Ruys. Zij creërden een utopisch modeldorp met veel groen, rechte straten, strakke pleinen en platte daken.

Loop een ommetje (3 km) door het modernistische polderdorp Nagele met reisjournalist Sander Groen van de Volkskrant.

https://www.volkskrant.nl/kijkverder/ommetjes/routes/nagele/

Sluitgatpad

Wandelen op de grens van land en water: dat kan op het Sluitgatpad. In ongeveer een uur (4,5 km) loop je langs het Ketelmeer, over een biologische akker en langs hoge populieren door de Noordoostpolder. Bij het Sluitgatmonument heb je een prachtig uitzicht over land en water. Geniet er elk seizoen van de vogels, de wind en de wolken. Nieuwsgierig naar wat er op je pad komt? Luister dan onderweg naar de ‘Sluitgatpodcast’ en hoor verrassende verhalen over het landschap van de mensen die er wonen en werken.

https://nagele.nl/sluitgatpad-nieuwe-wandelroute-met-audiotour/

De laatste lichtwachter

In deze luisterroute loop je mee met De Laatste Lichtwachter van Schokland. Hij gidst je via je eigen koptelefoon naar de Zuidpunt van zijn eiland. Onderweg vertelt hij je een meeslepend verhaal. Deze Doe-Het-Zelf-Hoorspel-Wandeling van Prins te Paard locatietheater is de coronaproof reboot van de voorstelling Blind Vuur uit 2019.

Start op het pleintje voor Museum Schokland op de Middelbuurt, bij de keien voor het museum. Download de bestanden eventueel thuis al naar je telefoon en doe je locatievoorzieningen aan.

https://izi.travel/en/6dda-de-laatste-lichtwachter/nl#tour_details_first

meer tips: https://nagele.nl/bezoek_nagele/