Bericht van dorpsbelang: Het Coronavirus

Het Coronavirus houdt de hele wereld en heel Nederland in zijn greep. Was het iets waar men eerst misschien nog van dacht dat het wel zou overwaaien, inmiddels zijn we ons er ten volle van bewust dat dit een virus is die zijn weerga niet kent. Met ingrijpende maatregelen tot gevolg. Alle scholen zijn dicht, horeca en steeds meer winkels. De sportverenigingen zitten op slot, het verenigingsleven ligt stil. We mogen niet meer op bezoek bij onze ouders, opa’s en oma’s die in verpleeg- en verzorgingshuizen wonen. Thuiswerken is de nieuwe norm. Maar niet iedereen kan thuis werken. Er is onzekerheid of de eigen onderneming het gaat redden, is er nog genoeg werk, ga ik het financieel redden? Dit is ingrijpend.

Gelukkig hebben onze basisscholen de Klimop en de Titus Brandsmaschool het thuisonderwijs goed geregeld en zijn de kinderen thuis bezig met hun schoolwerk. Ook de middelbare scholen bieden thuisonderwijs aan.

Het MFC is helaas dicht, dus geen biljart, sport, yoga of gewoon een drankje drinken.

Gelukkig zijn er mooie initiatieven ontstaan om elkaar te helpen. In de Noordoostpolder kunt u bij Carrefour terecht als u een ander wilt helpen, of als u zelf hulp nodig heeft . Op www.carrefour.nu vindt u informatie over hoe u iets voor een ander kunt betekenen.

En misschien heeft u zelf een mooi initiatief om een ander te helpen. Het hoeft niets groots te zijn, een boodschap doen voor uw oudere buurvrouw is al een heel mooi gebaar.

Ook in Nagele is dit nodig. Er bestaat veel eenzaamheid in het dorp, wat zou het mooi zijn als we daar oog voor hebben en ouderen en kwetsbaren kunnen helpen, vooral in deze tijd. Weet u wie uw buren zijn?

De voedselbank in Emmeloord lijkt nog niet te lijden onder de coronacrisis en kan nog doorgaan met het goede werk wat zij doen. Maar dit kan zomaar veranderen als de maatregelen van het kabinet worden aangescherpt.

Ook is het belangrijk om zoveel mogelijk onze eigen, lokale ondernemers te steunen voor zover dat binnen uw mogelijkheden ligt. Als u om u heen kijkt, zult u zien dat er mooie en lekkere producten vlakbij te verkrijgen zijn!

Vanuit dorpsbelang willen wij iedereen in Nagele een hart onder de riem steken en sterkte wensen in deze onzekere tijd. We hebben er alle vertrouwen in dat we hier doorheen komen, als Nederland en als dorp.

Mooie initiatieven om elkaar te helpen horen wij graag. Deel deze bijvoorbeeld op social media, bijvoorbeeld via de Facebookpagina van Nagele of via Instagram. Volgt u ons al op Facebook en Instagram?

Houd de website in de gaten voor de eventuele afgelasting van de jaarvergadering van het dorpsbelang en andere afgelastingen, ook van andere verenigingen.

Blijf gezond, en help elkaar.

Vriendelijke groet,

Dorpsbelang Nagele

Simon Doornbos