Boerderijenboek Nagele

Afgelopen maand december was het zover en zijn alle interviews voor het boerderijenboek Nagele afgerond! Daarmee zijn we klaar met het grootste deel van het boerderijenboek. Ook zijn half december (bijna) alle vrijwilligers die betrokken zijn bij het Boerderijenboek Nagele met elkaar op de foto gegaan. Het enthousiasme waarmee de vrijwilligers met de interviews aan de slag gingen was enorm groot. Daarnaast was ook de betrokkenheid van alle Nagelezen en oud-Nagelezen om aan het boek en de interviews mee te werken groot. Dit heeft geresulteerd in prachtige verhalen over de families die zich hier in Nagele hebben gevestigd. Hiermee is het boerderijenboek Nagele ook werkelijk een boek van, door en over de Nagelezen geworden. Precies wat we vorig jaar voor ogen hadden.

Naast de verhalen van de eerste bewoners van de boerderijen is er in het boek ook ruime aandacht voor de ontwikkeling van het dorp zelf. Zo is o.a. het verhaal van de middenstanders beschreven, is de ontwikkeling van Nagele tot sportdorp verwoord en doen de ondernemers van het bedrijventerrein hun verhaal. Daarnaast komen eveneens een stukje geschiedenis, bijzondere verhalen over Nagele, foto’s uit de oude doos en het sociale leven in het dorp aan bod. Daarmee geeft het boek een uniek inkijkje in de geschiedenis en de ontwikkeling van ons bijzondere polderdorp.

Oproep: wijzigingen doorgeven

Het is natuurlijk wel zo leuk wanneer in het boek de meest actuele stand van zaken wordt weergegeven. Zo is er de mogelijkheid om tot 1 april 2018 wijzigingen in de persoonlijke of zakelijke sfeer nog door te geven. Naast huwelijken, geboortes en/of sterfte gaat het ook over informatie betreffende aan- of verkoop van een boerderij of land. Wanneer dit bij u speelt, wilt u dit dan doorgeven aan Willy van Brussel of Evelien Jippes? Op deze manier kunnen we de informatie over Nagele zo up-to-date mogelijk aanbieden aan de drukker in april 2018.

Leuk om te krijgen en leuk om te geven!

Inmiddels beschikken we over ruim 600 bestellingen voor het Boerderijenboek Nagele. Ook u kunt over dit mooie en unieke boek beschikken voor een bedrag van slechts á € 15 per boek. Kortom, wilt u het boek van Nagele of meerdere boeken bestellen? Download dan hier het bestelformulier en mail dat ingevuld naar familiedoornbos@solcon.nl.

Dankzij alle sponsoren is het mogelijk om het boek voor slechts á € 15 aan te bieden. Voelt u daar ook iets voor? Dan bent u uiteraard ook van harte uitgenodigd om het boek te sponsoren. Vanaf een bedrag van á € 100 wordt uw logo geplaatst in het Boerderijenboek Nagele en ontvangt u een exemplaar van het boek. Wilt u precies weten wat de mogelijkheden zijn, neemt u dan contact op met Thijs Jippes via 06-40 872 987.

Bestelformulier Boerderijenboek

(foto boven dit artikel: Sytze Bakker)