De Spar is duur !

Een klantenpanel van zo’n 15 personen  gaf donderdag jl op verzoek van het Sparconcern hun mening over de in oktober 2016 geopende supermarkt in Nagele. En dat loog er niet om! Men maakte van zijn hart geen moordkuil aangemoedigd door de gespreksleiders van Spar die  hiervoor naar Nagele waren afgereisd. Positief, om daar mee te beginnen was men over de: nette,  ruime, goed verlichte winkel, superschoon, zeer vriendelijk en behulpzaam personeel. Gemoedelijke sfeer. Geen muzak (!) op instigatie van Auke, de supermarktchef. Verder: heerlijk vers brood, de patisserie is uitstekend en er is ook een zeer ruime keus aan luxe brood(jes).

Kritiek

Maar dan! Kritiek was er ook en die was niet mals. O.a.: de prijzen. Conclusie: Spar is duur ! Veel klanten doen hun boodschappen in Emmeloord en halen de ,vergeten’ boodschappen in de Spar. De groenteporties zijn aan de kleine kant en dat is vooral lastig voor mensen met grote gezinnen. Grotere porties dus! En waar is de pin automaat? Antwoord van Auke: ,, die werd opgehaald door de vorige eigenaar. Maar er is een andere in aantocht en tot die tijd kun je pinnen aan de kassa, zo lang de geldvoorraad strekt.” En het koffieapparaat, een ijkpunt in de vorige super? Hier kwam geen duidelijke reactie op.

Brood

Ook een hekelpunt was het brood dat al heel snel op is. Soms is rond 12 uur al niks meer te krijgen. Dat kan wel beter, vond men! De vleeswaren vond men eveneens aan de dure kant.. Een groot minpunt is de kassa opstelling. Veel te klein en te benauwd. De boodschappen verdringen elkaar en je voelt je er ongemakkelijk bij. Dierenvoer is een volgend min punt. Het is vaak op, vooral de hondenbrokken. Veel Nagelezen hebben dieren..! De achterkant van de winkel oogt rommelig. De afvalcontainer is ronduit vies en ook het pleintje voor de super is ongezellig en het is lastig er fietsen te stallen.

Conclusie: we zijn blij dat we een Spar supermarkt in het dorp hebben die er goed uitziet en goede producten heeft. Met wat verbeteringen zullen de Nagelezen er nog heel veel gemak van kunnen hebben en het is met name een uitkomst voor hen die geen gemotoriseerd vervoer hebben. Auke: doe je best en maak er wat van !