Dorpsoverleg druk bezocht

Afgelopen donderdagavond was er Dorpsoverleg in het Rietveld.

Een kort verslag van deze avond. Er was een grote opkomst bij deze door Dorpsbelang Nagele geïnitieerde vergadering.

Kapelletje in Nagele…

Het is Piet van der Sar die dit vorm geeft. En met financiële steun van het Oranjefonds is een in eigen beheer gemaakte kapelletje binnenkort een feit. Het gebouwtje wordt medio november op het kerkhof geplaatst naast de klokkenstoel. Mensen die een kaarsje willen branden voor een dierbare(n) kunnen hier terecht.

Prullenbakken

Er zijn nog steeds veel klachten over hondenpoep. De eigenaar van dit dier wordt geacht deze uitwerpselen, verpakt in plastic zakjes, in de bestaande prullenbakken te deponeren. Extra prullenbakken worden om kosten te besparen niet geplaatst, zo laat de Gemeente weten.

Vlaggenmast.

We hebben een nieuwe vlaggenmast gedoneerd door de familie Meijns. De oude was totaal versleten. De nieuwe staat bij de Noorderpoort.

Nieuwe plannen voor het MFC

Tom en Diana Roth hebben ’t Rietveld altijd uitstekend geleid. Niettemin stopt de samenwerking volgend jaar op 31 december 2020. Er wordt uitgekeken naar een nieuwe beheerder. Dat zal niet meevallen om een geschikte persoon te vinden en te behouden.

Ook het MFC gebouw is toe aan een upgrade. Bijvoorbeeld een keuken zou heel nuttig zijn voor snacks, patat, kleine maaltijden enz. Nu is er op dat terrein niets te vinden in ons dorp en rijden de toeristen door naar Emmeloord.

Een gezellig terras wordt ook node gemist, vooral ’s zomers. Met een terrasoverkapping kun je zowel ’s zomers als ’s winters lekker buiten zitten. Daarnaast werd ook aan nieuwe activiteiten gedacht zoals bijvoorbeeld een Repaircafe , kookworkshops, buurthuis enz.

Gezelligheid uitstralen daar gaat het om in ons MFC van de naaste toekomst.

Ter sprake kwam ook dat het bestuur van de Stichting MFC

dringend uitbreiding van vrijwilligers nodig heeft omdat men met de huidige bezetting onderbemand. Wie zich geroepen voelt kan een mailtje sturen aan het mailadres van Dorpsbelang.

Heeft u zelf nog ideeën over de invulling van het Rietveld of wilt u zich beschikbaar stellen voor het bestuur, stuur ze dan (vrijblijvend) in want ze zijn meer dan welkom!!