Eerste paal de grond in voor nieuwbouw ‘t Schokkererf te Nagele

Na een aanlooptraject, dat 16 jaar in beslag heeft genomen, is op 2 december 2020 de eerste paal geslagen voor nieuwbouwproject ’t Schokkererf in Nagele.
Op de plaats waar in het verleden Café-Restaurant ’t Schokkererf was gevestigd, verrijst in de loop van 2021 een prachtig complex met 18 levensloopbestendige koopappartementen en ca 500 m² commerciële ruimten op de begane grond.

Klaas Dijkstra, een van de eigenaren van het vroegere café-restaurant ’t Schokkererf kreeg de eer om de eerste heipaal, vergezeld van een oude consumptiemunt van het etablissement, symbolisch de grond in te slaan!

SCHOKKERERF BV
Schokkererf BV ontwikkelt in het centrum van Nagele een complex met ca. 500 m² aan commerciële ruimten op de begane grond en twee woonlagen met elk 7 levensloopbestendige koopappartementen daarboven. Op de begane grond zijn tevens vier levensloopbestendige koopappartementen gepland.
Dit gebouw zal komen te staan aan de Voorhof, de locatie waar het voormalige Café-Restaurant ’t Schokkererf ooit stond en dat in 2014 is afgebroken.

Johan van der Slikke, makelaar, geboren, getogen en kantoorhoudende in dit dorp, heeft vanuit zijn binding met Nagele en onroerende zaken, reeds in 2004 een visie ontwikkeld om het centrum van Nagele, waar ook het kantoor van makelaardij Schokland is gevestigd, te herontwikkelen naar een concept dat past in de huidige tijd, maar toch voldoet aan de bijzondere architectuur van dit dorp.
Samen met een ervaren compagnon op het gebied van projectontwikkeling, stedenbouwkundige Gert Achterveld, is de vennootschap ‘SCHOKKERERF B.V.’ opgericht, waardoor de plannen verder zijn uitgewerkt.

Vanwege o.a. de zeer hoge eisen die gesteld werden aan het ontwerp van het gebouw in het licht van het dorp Nagele met zijn bijzondere architectuurstatus, heeft het nog tot 2020 geduurd voordat de bouwwerkzaamheden nu eindelijk van start kunnen gaan.

APPARTEMENTENCOMPLEX ‘T SCHOKKERERF
Appartementencomplex ‘t Schokkererf, met enkele winkel-/bedrijfsunits op de begane grond, past volledig binnen de bijzondere architectonische waarden van Nagele.
De architectuur van ’t Schokkererf is zeer hoogwaardig, het gebouw kent een unieke interne geleding, gepaard gaande met een hoge functionele woonkwaliteit en is ontworpen door architecten prof. Ir. Dick Van Gameren en ir. Robbert Guis van het internationaal vermaarde architectenbureau Mecanoo uit Delft.

De bijzondere architectuurtaal van het dorp Nagele bestaande uit omsloten buitenruimtes, entree-portalen, horizontale lijnen, vlakken en kaders komt volledig terug in het ontwerp van het complex.

De open ruimten binnen het complex, die zijn ontstaan door de uitgesneden open hoeken worden ingericht met terrassen en planten. Hierdoor vloeit het groene landschap van de polder door in het gebouw.

De appartementen variëren in gebruiksoppervlakte van 87 m² tot 11 m², dit is exclusief een berging van 6 m² op de begane grond, behorend bij elk van de 18 appartementen. De appartementen beschikken over royale buitenruimtes, hetzij een balkon, hetzij een terras.

De appartementen op de 1e en 2e etage, zijn via een lift te bereiken en het gebouw is uiteraard volledig gasloos en opgetrokken uit zo veel mogelijk duurzame bouwmaterialen.

Het gebouw zal worden voorzien van een warmte terugwin-installatie met koeling van de ruimtes ’s nachts via een by-pass.

De koopprijzen voor de appartementen, waarvan er nog enkele beschikbaar zijn, liggen tussen

€ 240.000,- en 284.500,- V.O.N., met recht toparchitectuur voor een betaalbare prijs.

INFORMATIE
Voor uitgebreide informatie over nieuwbouwproject ‘t Schokkererf, kunt u zich wenden tot Johan van der Slikke van Makelaardij Schokland die als enige makelaar is betrokken bij de verkoop van de appartementen en bedrijfsruimten.

Makelaardij Schokland
T 0527-652182
E info@makelaardijschokland.nl

www.schokkererf.com

Bladervriendelijke brochure van nieuwbouwproject ’t Schokkererf: