Even bijpraten met huisarts Gadellaa

Vorige week berichtten wij namens huisartsenpost Nagele dat Ronald Vriens tijdelijk de praktijk zal waarnemen door een motor ongeluk van de heer en mevrouw Gadellaa. Vandaag een bericht namens dhr. Gadellaa zelf, waarin hij u bijpraat over de recente gebeurtenissen. 

Even bijpraten

Ik ben nog niet aan het werk. Het is allemaal goed te doen als ik maar rustig blijf. Werken kan nog niet. Het is nu 2 weken geleden dat in de rechter pols een plaat is gezet. Rustig aan elkaar laten groeien. Dit bericht is dan ook met mijn linker wijsvinger getypt, ziet u het al voor u? Ik Mag en kan er dus dan ook nog niet veel mee. Als ik te veel doe, zo zit mijn lijf nu eenmaal in elkaar, krijg ik een jengelend vermoeiend pijngevoel. Het is nog dik. De ribben doen ook nog zeer. Niet meer de pijn van het begin. Af en toe doe ik nog een zeer zieke (terminale) patiënte (kan die toch niet in de steek laten). Daarna is het payback time.

Nini, mijn vrouw die achter op zat, heeft ook nog flink last van de ribbenkast, en nu heeft ze ook nog Corona. Gelukkig ben ik nu zover dat ik alles alleen kan, met beleid, dat wel.

Een geluk is dat we Ronald Vriens als huisarts waarnemer gevonden hebben. Hij is eigenlijk al gestopt. Maar hij hoorde via via het verhaal. Ooit, lang geleden, is hij zijn huisartscarrière in Nagele begonnen. Nu wilde hij als waarnemer wel het cirkeltje rond maken en hier zijn laatste werkplek zijn carrière nu echt beëindigen. Hij komt drie dagen in de week. Ik ben erg blij hiermee. Een andere waarnemer hebben we nog steeds niet gevonden. De overige dagen is de vervanging ongewijzigd op alfabet door de andere huisartsen in de regio.

Vrijdag 1 juli staken we ook. De situatie die we nu hebben onderstreept de reden van de staking: we zijn chronisch overbelast. We sturen die dag alle spoed door naar de HPE. Hou het dan, zoals het hoort, ook alleen bij wat écht niet wachten kan.

Met vriendelijke groet,

Co Gadellaa, apotheekhoudend huisarts