Gasloos wonen in Nagele: “Nagele in Balans”

Gasloos wonen in Nagele? Het kan met de warmwateropslag van ‘Nagele in Balans’. Meer weten over dit prijswinnende plan en de impact? Kom dan 14 juni naar de informatiebijeenkomst in MFC Het Rietveld.

Op 30 maart heeft Commissaris van de Koning Leen Verbeek, de winnaar bekend gemaakt van de prijsvraag ‘Energielab Nagele’. De jury, die bestond uit professionals en dorpsbewoners, koos unaniem voor het ontwerp ‘Nagele in Balans’. Dit plan slaagt in een bijna onzichtbare energietransitie van woningen die indertijd voor een dubbeltje werden gebouwd. Het betreft concrete toepassingen die Nagele binnen afzienbare termijn ‘off the grid’ kunnen brengen (gasloos). Dit maakt dat het initiatief van betekenis is voor de inwoners van ons dorp.

De mogelijke uitvoerbaarheid op korte termijn werd tevens geroemd door de jury. Daarom lichten wij de plannen dan ook in een vroeg stadium uitgebreid toe. Inwoners van het dorp, de buitenwegen en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd voor de informatiebijeenkomst op donderdagavond 14 juni in het MFC.

Programma:
19.30 uur: Inloop

20.00 uur: Start programma:
– Welkom door Rutger Bergboer, voorzitter Energiek Nagele

– Presentatie Margret Drok, ontwerpteam Nagele in Balans
– Visie gemeente
– Vragenronde
21.30 uur: Afsluitende borrel.

Aanmelden is niet noodzakelijk.

Graag tot ziens op 14 juni.

Met vriendelijke groet,
Bestuur