Het is belangrijk om vooral samen dorp te zijn.

Kennismaken met de nieuwe voorzitter van Dorpsbelang

Mijn naam is Gerwin Kets, ik ben 50 jaren jong. Geboren in Drenthe, Achterhoekse ouders en opgegroeid in Twente.

Mijn ouders komen beiden uit een boerengezin en zijn vervolgens het onderwijs in gegaan. Ik heb een omgekeerde beweging gemaakt. Na mijn diensttijd kon ik in het oosten geen werk vinden en ben in de randstand in het onderwijs gaan werken, en ben via Almere en Lelystad in 2002 in Nagele terecht gekomen. Na ca. 16 jaar aan de Ketelmeerweg in Nagele gewoond te hebben, wonen Judith en ik sinds 3 jaar met een hoop dieren op een boerderij in Nagele. Onze 3 kinderen, Robin (21), Timo (19) en Moira (16) zijn opgegroeid in Nagele. Judith en ik werken nog steeds in het onderwijs, we volgen sinds 2008 beiden ons eigen onderwijs-pad. Judith heeft een onderwijsadviesbureau en ik ben samen met een collega een eigen onderwijsconcept begonnen in het westen van het land. We geven momenteel leiding aan een aantal scholen en huiswerkinstituten. Als persoon ben ik een genieter (ook van de kleine dingen), maar ook een aanpakker. Ik zit eigenlijk nooit stil.

Ik ben trots op mijn vrouw en mijn kinderen. Bovendien heb ik supergaaf werk en woon ik op een fantastische plek in de polder.

Enthousiast word ik van mooie, oprechte leerervaringen van mensen, goede muziek, mooie sportmomenten, natuur en mensen die met passie over hun hobby of beroep vertellen (maakt niet uit wat).

Nagele ligt in een mooie agrarische omgeving, heeft een bijzondere ontstaansgeschiedenis en ligt gunstig ten opzichte van Lelystad en de Randstad. Dat biedt mooie kansen, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, maar ook uitdagingen.

Ik denk dat het belangrijk is om vooral samen dorp te zijn. Hoe zorgen we ervoor dat mensen graag in Nagele willen wonen omdat het er mooi wonen is èn hoe zorgen we ervoor dat alle bewoners van Nagele zich ook echt betrokken voelen bij het dorp.

Ik denk dat ik in staat ben om mensen te verbinden, maar vind het ook geen probleem om knopen door te hakken waar nodig. Ik ga goed op duidelijkheid.

Ik denk dat mijn voorgangers een mooie koers hebben uitgezet, dus ga eerst eens veel luisteren naar de mensen die allemaal al actief zijn in en voor Nagele. Ik ben ervan overtuigd dat ik vervolgens samen met mijn mede-bestuursleden en de overige bewoners een mooie bijdrage kan leveren aan het welbevinden van alle Nagelezen.