GECANCELED Informatieavond Energiek Nagele

De plannen rondom de uitrol van het warmtesysteem in Nagele krijgen steeds meer vorm en we merken dat inwoners – vooral met de huidige energieprijzen – informatie, duidelijkheid en actie willen. Om eenieder bij te praten nodigt Energiek Nagele jullie van harte uit voor de informatieavond op woensdag 30 november om 19:30 uur in MFC Het Rietveld. 

 

Informatieavond

Tijdens de informatieavond zullen de aanwezigen geïnformeerd worden over de huidige plannen, de komende wet- en regelgeving omtrent ‘gasloze woningen’ en de stand van zaken rondom het financiële plaatje. Ook zijn we benieuwd naar jullie vragen en visie(s) op het warmtenet. We hopen jou daarom te ontmoeten op woensdag 30 november om 19:30 uur in MFC Het Rietveld.

Korte uitleg warmtesysteem

Het pilotproject dat bijna een jaar aan de Ring in Nagele draait blijkt succesvol te zijn en naar meer te smaken. Daarom zijn de afgelopen periode de mogelijkheden onderzocht om een soortgelijk warmtesysteem uit te rollen in het gehele dorp.

Binnen het warmtesysteem wordt door middel van water dat loopt door zonthermische collectoren zonnewarmte in de zomer opgeslagen in een ondergrondse, geïsoleerde seizoensbuffer. In de winter wordt het warme water uit de seizoensbuffer weer ingezet om de woningen en gemeenschapsgebouwen door middel van een speciaal warmtenet te verwarmen.

De uitrol van dit warmtesysteem betekent onder meer dat deelnemende woningen gasloos worden (en hiermee voldoen aan komende wetgeving), de energierekening niet meer afhankelijk is van politieke conflicten en Nagele één van de eerste aardgasvrije dorpen in Nederland zal zijn.

Meer informatie

Meer informatie over dit initiatief is te vinden op www.energieknagele.nl en natuurlijk tijdens de informatieavond op 30 november.