Laaglanders.

PERSBERICHT

Schokland, 12 september 2017

Première van locatietheatervoorstelling ‘Laaglanders’ op Schokland.

Op 23 september gaat op Schokland de voorstelling ‘Laaglanders’ van locatietheater Prins te Paard in première. Een echte locatievoorstelling waarin omgeving en verhaal samensmelten. Grote watereffecten wekken het Schokland van eeuwen geleden weer tot leven. Prins te Paard laat 75 jaar na het droogvallen van de polder zelfs weer een bootje rondom het eiland varen. ‘Laaglanders’ vertelt het verhaal van drie broeders die het laatste smalle strookje grond waarmee het eiland nog verbonden is met Overijssel proberen te redden van het hongerige water. De mannen zetten alles op alles, maar verliezen de strijd. Zee versus mens: 1-0.

Locatietheater Prins te Paard staat bekend om voorstellingen waarin water een grote rol speelt en is specialist in het omtoveren van grote buitenlocaties met water en lichteffecten. Als een van de weinige professionele gezelschappen in Nederland maakt ze nog echt beeldend locatietheater. ‘Laaglanders’ is voor Prins te Paard als een ‘thuiswedstrijd’: de werkplaats in de oude schapenschuur bij Schokkerhaven ligt er om de hoek. Op Schokland gaat dan ook alles uit de kast om van ‘Laaglanders’ een prachtig spektakel te maken. Leerlingen van ROC Friese Poort ontwierpen nieuwe watereffecten en drie gerenommeerde mimespelers verzorgen het spel. Ook de muziek wordt speciaal gecomponeerd, inclusief het piepen en kraken van de roestige beregeningshaspels die onderdeel zijn van het decor.

Laaglanders’ kwam tot stand met medewerking van Het Flevo-landschap en co-producent Cultuurbedrijf Noordoostpolder.

Laaglanders’ speelt van 21 september tot en met 1 oktober.

De kaarten voor ‘Laaglanders’ gaan hard dus wees er op tijd bij. Voor meer informatie en kaarten kijk op www.prins-te-paard.nl

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Fotografie: Kenneth Stamp