Marcel Sellies en Dicky Meijer: Repairing Balance

Dicky Meijer en Marcel Sellies uit Nagele openden 1 december aan de Nagelerstraat 11-C in Emmeloord een praktijk voor begeleiding van mensen met klachten als depressiviteit, angst en paniekaanvallen. Zij maken daarbij gebruik van de Repairing Balance methode.

Marcel Sellies is naast coach/therapeut, werkzaam als trainer en casemanager binnen de gezondheidszorg. Hij is door Berry Rijkers opgeleid tot Repairing Balance coach/therapeut. Daarnaast heeft hij een 3-jarige opleiding bij Phoenix afgerond, waar hij geschoold is in Systemisch werk, NLP, Transactionele Analyse en emotioneel lichaamswerk.

Marcel: ‘Voor mij is Repairing Balance een praktische methode om de balans in jezelf te herstellen. Het geeft inzicht in eigen patronen en leert hoe je kan sturen in jouw denken en voelen. Deze methode richt zich op de kern van het probleem waardoor mensen anders in het leven gaan staan. Repairing Balance is een nuchtere praktische methode dat zorgt voor een verandering in je hele zijn.’

Burn-out klachten

Marcel richt zich op mensen die kampen met stress, depressie en burn-out klachten. Tevens biedt hij trajecten aan voor leidinggevenden en medewerkers die vastlopen in werksituaties. Marcel is ervaringsdeskundige op het gebied van AD(H)D.

Dicky heeft de universitaire opleiding tot psycholoog afgerond en heeft daarna de tweejarige opleiding bij Repairing Balance Nederland voltooid. Ze is al een aantal jaren bezig als Repairing Balance therapeut, waarbij ze zich gespecialiseerd heeft in de behandeling van volwassen KOPP/KOV (kind van ouders met een psychische kwetsbaarheid en/of verslaving). 60 tot 80 % van deze kinderen krijgt op latere leeftijd last van stressklachten, zoals bijvoorbeeld depressiviteit, burn-out en angst- en paniekaanvallen. Ook lichamelijke klachten als gevolg van stress komt in deze groep veel voor.

‘Voor deze mensen was hun jeugd bijzonder stressvol’, vertelt Dicky: ‘Als ik het kort samenvat behandel ik mensen met complexe trauma’s. De methode Repairing Balance is daar zeer geschikt voor. Deze methode maakt mensen krachtiger waardoor ze meer uit het leven kunnen halen.’

Meer informatie op selliescoaching.n l of dhmcoaching.nl