Museum Nagele toont ‘LichtwaterkunstleeR’

In Museum Nagele kunt u binnenkort al weer een nieuwe expositie bezichtigen. Op 2 september vindt daar om 15 uur de officiële opening plaats van ‘LichtwaterkunstleeR’, een expositie met werk van Pim van der Maden (fotografie) en Trudi de Kreek (mode als kunst).

In 2018 viert Nederland dat het 100 jaar geleden is dat de Zuiderzeewet is vastgesteld. Met deze wet wordt het startschot gegeven om de plannen van ingenieur Cornelis Lely te gaan uitvoeren. Ook Museum Nagele besteedt het gehele jaar aandacht aan de feestelijke viering van 100 jaar Zuiderzeewet, zowel in de wisselexposities als met enkele extra activiteiten.
In ‘LichtwaterkunstleeR’ laten Pim van der Maden en Trudi de Kreek ieder vanuit het eigen, bijzondere vakgebied in nieuwe werken zien hoe zij zich hebben laten inspireren door 100 jaar Zuiderzeewet. Beide exposanten hebben een studio of atelier in Noordoostpolder en geven ook workshops.

Over Pim van der Maden
Dit jaar is Pim van der Maden 30 jaar actief als professioneel fotograaf. Naast zijn commerciële opdrachten fotografeert hij landschappen en portretten op Polaroid en verwerkt deze tot unieke kunstwerken. Het landschap van Noordoostpolder daagt hem uit tot het maken van 180 graden panorama`s op groot formaat.
100 jaar Zuiderzee heeft hem geïnspireerd tot het maken van een aantal nieuwe werken met als thema ‘land uit water’.

Over Trudi de Kreek
Na 20 jaar in het onderwijs werkzaam te zijn geweest, opende Trudi de Kreek in 2012 haar eigen atelier in Emmeloord. Hier ontwerpt en maakt zij haar eigen tassenlijn. Unieke en kleurrijke tassen: een lust voor het oog! Dit geldt ook voor de extravagante kleding van haar hand. Haar laatste ontwerpen zijn verrassend en, evenals de tassen, gemaakt van kunstleer. Ook haar eerdere ontwerpen zullen u doen verbazen.

Donderdag 30 augustus om 14 uur verzorgen Pim van der Maden en Trudi de Kreek een inleiding bij de expositie. Belangstellenden zijn deze middag van harte welkom!

De dubbelexpositie ‘LichtwaterkunstleeR’ is te bezichtigen van 30 augustus tot en met 25 november 2018.

Zie voor meer informatie www.museumnagele.nl