Museumdirecteur Anjo Geluk.

In de serie , Ondernemer van Nagele’ zijn inmiddels 4 mensen de revue gepasseerd:  kapster/pedicure Jolanda, supermarktchef Auke van Slooten, restaurant Pier 16, Videofarmer Sytze Bakker en nu aan de beurt is museumdirecteur Anjo Geluk. Met deze voortvarende, energieke dame, ex politica hadden we een gesprek over het wel en wee van het inmiddels 20 jaar bestaande museum dat zonder gemeentelijke subsidie gerund wordt door een grote groep vrijwilligers die meestal de rol van gastvrouw/heer vervullen. Hun aller bindmiddel is loyaliteit. Ze willen en kunnen tijd vrijmaken om het doel, het voortbestaan van het museum, te dienen.

Barsten

Maar ook in dit hechte  fort komen barsten en wordt het moeilijker om vrijwilligers te krijgen en vast te houden. Anjo: ,, ik ben vooral op zoek naar een geschikte voorzitter en ook een gekwalificeerde penningmeester zullen we met luid gejuich begroeten maar boven aan de lijst staat een Fondsenwerver! Tja, ik word ook een dagje ouder en ik vind ook dat het tijd wordt voor een jonge garde om de winkel open te houden”  Op mijn vraag hoe ze hier zelf terecht gekomen is antwoordt Anjo: ,, ik ben erin gezogen! Mijn voorganger werd geconfronteerd met een sterfgeval en kon niet meer verder. Ik nam het als vanzelfsprekend over en had bepaald geen makkelijke start. Maar het is gelukt!” En Hoe ! De ietwat ingedutte gemeenschap werd net als Doornroosje weer tot leven gewekt door Anjo’s  tomeloze inzet. Vandaar dat ze in het lijstje staat van Ondernemer van Nagele.

Kunst

Heeft de museumdirecteur zelf kunst aan de muur hangen? Ze knikt heftig en zegt ,,  jawel zeker. Maar het zijn meest foto’s die zijn zo leuk om in een kleine kamer te plaatsen. Overigens moet je mijn kunstkoeien in de tuin niet vergeten. Ze zijn het ijkpunt in het polderlandschap. En of ze van muziek houdt? ,, Ja vooral jazz en licht klassiek heeft mijn voorkeur. Wat ligt er nog in het verschiet dit jaar met betrekking tot het museum? Anjo lacht geheimzinnig ,, dat houd ik nog even voor me. Maar reken maar een aantal zeer interessante exposities en happenings op kunstgebied. Binnenkort maak ik onze plannen bekend!

Waarvan akte !