Na 16 jaar eindelijk bouwvergunning voor appartementencomplex ‘t Schokkererf te Nagele

Na een lang en moeizaam traject van maar liefst 16 jaar is op 23 juni 2020 een bouwvergunning verleend door de gemeente Noordoostpolder voor nieuwbouw van een complex met 18 levensloopbestendige koopappartementen en ca 500 m² commerciële ruimten op de begane grond.

SCHOKKERERF BV

Schokkererf BV ontwikkelt in het centrum van Nagele een complex met ca. 500 m2 aan commerciële ruimten op de begane grond en twee woonlagen met elk 7 levensloopbestendige koopappartementen daarboven. Op de begane grond zijn tevens vier levensloopbestendige koopappartementen gepland.

Dit gebouw zal komen te staan aan de Voorhof, de plaats waar het voormalige Café-Restaurant ’t Schokkererf ooit stond en dat in 2014 is afgebroken.

Johan van der Slikke, makelaar, geboren, getogen en kantoorhoudende in dit dorp, heeft vanuit zijn binding met Nagele en onroerende zaken, enkele jaren geleden een visie ontwikkeld om het centrum van Nagele, waar ook het kantoor van makelaardij Schokland is gevestigd, te herontwikkelen naar een concept dat past in de huidige tijd, maar toch voldoet aan de bijzondere architectuur van dit dorp.

Samen met een ervaren compagnon op het gebied van projectontwikkeling, stedenbouwkundige Gert Achterveld, is de vennootschap ‘SCHOKKERERF B.V.’ opgericht, waardoor de plannen verder zijn uitgewerkt, in goed overleg met de gemeente Noordoostpolder. Dit heeft geresulteerd in een intentieverklaring tussen de gemeente Noordoostpolder en Schokkererf B.V. die op 27 maart 2013 werd getekend. Op 9 november 2016 is de grondovereenkomst voor ontwikkeling van de Schokkererf-locatie tussen de gemeente Noordoostpolder en Schokkererf BV getekend.

APPARTEMENTENCOMPLEX ‘T SCHOKKERERF

Appartementencomplex ‘t Schokkererf, met enkele winkel-/bedrijfsunits op de begane grond, past volledig binnen de bijzondere architectonische waarden van Nagele.

De architectuur van ’t Schokkererf is zeer hoogwaardig, het gebouw kent een unieke interne geleding, gepaard gaande met een hoge functionele woonkwaliteit en is ontworpen door architecten prof. Ir. Dick Van Gameren en ir. Robbert Guis van het internationaal vermaarde architectenbureau Mecanoo uit Delft.

De bijzondere architectuurtaal van het dorp Nagele bestaande uit omsloten buitenruimtes, entree-portalen, horizontale lijnen, vlakken en kaders komt volledig terug in het ontwerp van het complex.

De open ruimten binnen het complex, die zijn ontstaan door de uitgesneden open hoeken worden ingericht met terrassen en planten. Hierdoor vloeit het groene landschap van de polder door in het gebouw.

De appartementen variëren in gebruiksoppervlakte van 91 m² tot 112 m², dit is exclusief een berging van 6 m2 behorend bij elk van de 18 appartementen. De appartementen beschikken over royale buitenruimtes, hetzij een balkon, hetzij een terras.

De appartementen op de 1e en 2e etage, zijn via een lift te bereiken en het gebouw is uiteraard volledig gasloos en opgetrokken uit zo veel mogelijk duurzame bouwmaterialen.

Het gebouw zal worden voorzien van een warmte terugwin-installatie met koeling van de ruimtes ’s nachts via een by-pass.

Het imposante appartementencomplex is gesitueerd in het centrum, aan de ingang van het dorp Nagele aan een ruim plein met voldoende parkeergelegenheid, langs een vaart en tegenover de Spar supermarkt. Het busstation en de huisartsenpraktijk met apotheek bevinden zich op loopafstand.

De koopprijzen voor de appartementen liggen tussen € 235.000,- en 280.000,- V.O.N., met recht toparchitectuur voor een betaalbare prijs!

OMGEVING

Nagele is gelegen tussen de voormalige Zuiderzee-eilanden Urk en Schokland en nabij de aan het Ketelmeer gelegen jachthaven Marina Schokkerstrand met een restaurant en een strand.

Het voormalige eiland Schokland staat sinds 1995 op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een bijzonder cultuur- en natuurgebied met schitterende wandel- en fietspaden.

Emmeloord, met alle denkbare voorzieningen voorhanden, ligt op 10 autominuten afstand, Zwolle op 30 autominuten afstand en Amsterdam, Utrecht en Groningen zijn binnen één auto-uur bereikbaar.

INFORMATIE

Voor uitgebreide informatie over de ontwikkeling van het Schokkererf-project of voor een afspraak voor een interview, kunt u zich wenden tot Johan van der Slikke van Makelaardij Schokland die als enige makelaar is betrokken bij de verkoop van de appartementen en bedrijfsruimten

Makelaardij Schokland

T 0527-652182

E info@makelaardijschokland.nl

Kijk hier voor het aanbod op de site van Makelaardij Schokland.