Nagelees loopt voor goed doel

René Bugel uit Nagele is een fanatieke wandelaar en loopt weer mee met de komende vierdaagse in Nijmegen. Net als vorig jaar loopt hij voor een goed doel en hoopt hiervoor veel sponsoren te vinden.

Lees hieronder het verhaal van René en op welke wijze je je kunt aanmelden als sponsor:

Velen van jullie zullen mij niet kennen, maar toch wil ik graag jullie aandacht vragen voor het volgende. Dit jaar loop ik voor de tweede keer de Nijmeegse Vierdaagse, 4 dagen van 50 km per dag. En net als vorig jaar loop ik voor een goed doel.

Dit doel gaat mij aan het hart omdat de beste vriendin van mijn vrouw (wellicht voor een aantal bekend als Yvonne Bugel van Hondenschool Dog Eyes in Nagele) door een medische beperking in haar leven afhankelijk is geworden van een hulphond. Als vrienden wil je natuurlijk graag zoveel mogelijk helpen alleen is dat vaak ontzettend moeilijk.
Daarom loop ik in Nijmegen deze 200 km voor het goede doel “Hulphondenschool de Click”. Op deze manier kan ik wellicht een klein beetje bijdragen om andere mensen te helpen aan een hulphond en ze op deze manier hun zelfstandigheid in het leven terug te geven.
Een paar weken geleden ging het wat slechter met onze vriendin. Naar aanleiding hiervan heeft Yvonne onderstaand verhaal op de Facebookpagina van haar hondenschool gedeeld met haar cursisten. Duidelijker dan dit kan ik het niet uitleggen en daarom vraag ik zoveel mogelijk mensen mij te sponsoren. Met een kleine bijdrage kunnen we wellicht op deze manier weer wat mensen helpen.


“Ook dit jaar ga ik mijn cursisten vragen aandacht te schenken aan deze prachtige en uiteraard hondgerichte actie. Ik vraag jullie een paar minuten van jullie tijd om onderstaand verhaal te lezen. 
Zoals een aantal van jullie hebben gemerkt waren er afgelopen week wat lessen uitgevallen. Ik was zelf namelijk een paar dagen naar de randstad om mijn zeer dierbare vriendin te ondersteunen. Ruim 22 jaar geleden hebben we elkaar ontmoet op…. de hondentraining ?. 
Sindsdien zijn we onafscheidelijk en hebben we jarenlang van alles ondernomen, samen met onze honden. Tot het moment dat ze bijna 10 jaar geleden een ziekte kreeg waarbij haar spieren verkrampen. Niet even kramp in je kuit, maar 24 uur lang je spieren in de kramp….Sindsdien zit ze in een rolstoel.  Twee jaar geleden door “een foutje” is ze in bed komen te liggen en is er sindsdien zo goed als niet meer uit geweest. 
Afgelopen week had ze hulp nodig na een ziekenhuisopname en ben ik een paar dagen naar haar toe gegaan. Wederom heb ik van dichtbij kunnen meemaken hoe haar hond, haar zelfopgeleide hulphond, haar leven makkelijker maakt, vult, verrijkt en een klein stukje mooier maakt. 
Hoe bijzonder is het om nog wat dingen zelf te kunnen doen, met hulp van je hond, bijvoorbeeld jezelf aankleden? Hoe prettig is het niet dat je jezelf toch enigszins nuttig kan voelen als je hond je afval in de prullenbak kan gooien? Hoe fijn is het dat hij de telefoon kan halen of de post kan pakken? En vooral: hoe belangrijk is het dat hij in geval van nood alarm kan slaan? Deze hond kan haar nu kleine wereld toch iets groter maken en wat ben ik hem daar dankbaar voor.
Zelf heeft ze hem opgeleid, volledig op haar wensen en beperkingen gericht. Buiten dat de hond dus heel gericht wordt opgeleid, kun je je niet voorstellen wat voor band ze samen hebben opgebouwd door dagelijks samen te werken. Deze hond heeft echt een aan/uit knop. Tijdens het werk is hij aan, maar tijdens een lekkere wandeling kan hij even uit, lekker hond zijn en rennen en zwemmen! Dit alles hebben ze samen geleerd bij Hulphondenschool de Click. Jullie snappen dat deze stichting mij enorm aan het hart gaat. Zo bijzonder mooi, maar vooral zo belangrijk!! En helaas ook enorm duur om een hond goed op te leiden. En daarvoor is enorm veel geld nodig. 
Vorig jaar heeft mijn man René 200 kilometer gelopen tijdens de Vierdaagse van Nijmegen. Hij loopt deze enorme uitdaging met doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor Hulphondenschool De Click.
In 2018 heeft hij samen met (cursist) Marius 1000 euro opgehaald voor deze prachtige stichting! Dit jaar hopen wij echt dit bedrag te kunnen verhogen! En daarvoor hebben wij jullie hulp nodig: alle kleine beetjes helpen……

Dus willen jullie ons helpen en sponsoren? Via onderstaande website kunnen jullie doneren:

Vierdaagse Sponsorloop

René Bugel (rechts op de foto)