Onze wijkagent

Even voorstellen: Mijn naam is Mervin Wigbels en ik ben 48 jaar oud. Ik woon met mijn vriendin, kind en bonuskind in Lelystad. In opvolging van Jan Huizingh ben ik nu wijkagent voor de dorpen Nagele, Schokland, Ens, Kraggenburg en Marknesse.

In mei 2001 ben ik begonnen bij de politie met de opleiding op de politieschool in Leusden. Mijn eerste jaren straatervaring heb ik op mogen doen in de drukte van het mooie Amersfoort. Hierna heb ik in oktober 2006 mijn werkplaats in Amersfoort mogen omwisselen voor Dronten, waar ik meer verdieping in mijn werk vond.

Sinds eind mei 2021 werk ik nu als wijkagent in de prachtige Noordoostpolder. Toen ik hier begon was ik nauwelijks bekend met deze polder, de dorpen en zijn inwoners maar ik merk dat ik de dorpen al steeds beter begin te kennen en de inwoners mij ook vaker weten te vinden. Ik sta in mijn rol als wijkagent midden in mijn wijk en zoek de verbindingen met burgers, gemeente en externe partijen. De sociale interactie vind ik één van de leukste onderdelen van mijn werk en ik merk ook dat ik daar in mijn kracht zit. Goed contact met mijn wijkbewoners zie ik als cruciaal en zorgt ook voor een zo belangrijke gevoel van veiligheid in de wijk.

De eerste keer Nagele binnen reed was ik verbaasd: allemaal platte daken. Veel ‘lege, loze’ ruimte. Niet het beeld dat ik van een ’traditioneel dorp’ gewend ben. Nu, een paar maanden later begin ik er aan te wennen. Of is het ´van te houden’? Misschien komt het door de positieve visie die in mijn gesprekken met diverse inwoners van Nagele naar boven kwam. Zo sprak ik op straat een stel die uit Utrecht kwam en sinds kort in Nagele woonachtig was. Ik vroeg of ze niet vreselijk moesten wennen aan Nagele. Ze vertelden me dat ze het geweldig vonden. “Moet je kijken wat een ruimte! Dat vind je toch nergens?”.

Een andere inwoonster vertelde me over de 8 architecten die het dorp ontworpen hebben. Ze vertelde me dat het dorp ontwikkeld was volgens de visie van ‘Het Nieuwe Bouwen’ waarin wonen, werken, verkeer en recreatie nauwkeurig werden geordend. Ik las vervolgens dat de ontwerpers van het Nieuwe Bouwen ervan overtuigd waren dat een goede en harmonische woonomgeving zou bijdragen aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen en volwassenen. De ruimtelijke toepassing van de principes ‘licht, lucht en ruimte’ moest hieraan tegemoetkomen. En dat ik precies wat ik hier in Nagele zie: Licht, lucht en ruimte. En in mijn werkzaamheden als jullie wijkagent hoop ik mijn eigen steentje bij te kunnen dragen aan een goede en harmonische woonomgeving in dit bijzondere dorp.

Ik ben een wijkagent van de straat. Zo zie je me af en toe ook in Nagele op de fiets om zichtbaar en aanspreekbaar te zijn in de wijk.

In deze moderne tijd van sociale media, zorg ik er voor dat ik ook via deze wijze communiceer en benaderbaar ben voor mijn wijkbewoners. Volg mij dus ook op Instagram (via wijkagent_nop_zuid)! Uiteraard ben ik ook te bereiken op Whatsapp via telefoonnummer 06-23060176 of per email mervin.wigbels@politie.nl

Tot ziens!