Pier 16 aan de Flevolandse Kust.

Het nieuwe restaurant in Schokkerhaven heet nu Pier 16. Door cateraar Slump gekozen om zijn schitterende locatie bij strand en meer met een adembenemend uitzicht vanuit de serre op de altijd wisselende natuur bij ieder jaargetijde. Het bestaande restaurant moest wel omgetoverd worden om te voldoen aan de eisen des tijds, een klus die door de eigen medewerkers geklaard werd. En…het resultaat mag er zijn! Pier 16 kan maximaal 150 mensen herbergen met bijvoorbeeld feesten, bruiloften, recepties, incentive etc. ,s Zomers komen er vooral watersporters en toeristen en heb je vanaf het hoog gelegen terras, met een gele rakker in je hand, een  prachtig uitzicht op het Ketelmeer.

Zomerseizoen

De ,bemanning’ van Pier 16 omvat zo’n 15 mensen en in het zomerseizoen wordt dat aantal fors uitgebreid. Dat laatste is niet altijd even makkelijk omdat er veel vraag is naar gekwalificeerde horeca medewerkers en het aanbod toch wel stroef verloopt. Bedrijfsleider Johan Brinkmann voegt daaraan toe ,, horeca is een vak. Je kunt er niet zomaar iemand in zetten! Momenteel heeft naamsbekendheid kweken in de regio en daarbuiten de grootse prioriteit. Er wordt gebroeid op leuke concepten, mannenavonden, vrouwenavonden en volgende maand (februari) t.g.v. Valentijn heeft men een leuke verrassing in petto.

Stoer

Bij Pier 16 wordt rustiek gekookt. De ingrediënten komen uit de polder. Zoals vis uit Urk, vlees uit Dronten, groenten uit Emmeloord enz. Altijd vers dus. ,, We zijn een stoer restaurant” aldus Brinkman en hij vervolgt ,, onze gasten moeten  tevreden en met een glimlach onze zaak verlaten. Daar hechten we heel veel waarde aan! Wat kost dat dan bij Pier 16? Een drie gangen menu komt op € 30,00 p.p. De koffie, lekker vers gezet, op € 2,25.

Dit restaurant voegt absoluut iets toe aan het aantal bestaande horeca bedrijven in de regio en is zeker de moeite van het ontdekken waard. Hier nog wat gegevens. Pier 16, Schokkerhaven 1,  8308 PX, telefoon 0527-653222. Website www.pier16.nl