Redt levens in jouw buurt

Op het moment dat iemand in jouw omgeving een hartstilstand krijgt, telt elke seconde. Als er dan mensen in de buurt zijn die kunnen reanimeren en weten hoe je een AED (apparaat om het hart te re-activeren) kan dit levens redden.  Ook in Nagele zijn veel mensen in het bezit van een reanimatie diploma en hebben een AED cursus gevolgd. Deze mensen kunnen zich aanmelden als “burgerhulpverleners” bij de stichting HartslagNu.
In het geval van een reanimatie krijgen burgerhulpverleners die zich in een bepaalde straal vanaf de patient bevinden een melding.

Het alarmeringssysteem dat wordt gebruikt om burgerhulpverleners te alarmeren heet HartslagNu. HartslagNu is van de sector Ambulancezorg zelf en wordt beheerd door stichting Hartslag voor Nederland.
HartslagNu is gekoppeld aan het systeem van de Meldkamer Ambulancezorg. Bij een melding van een mogelijke reanimatie worden niet alleen twee ambulances op weg gestuurd, maar wordt ook een groep burgerhulpverleners in de omgeving gealarmeerd. De burgerhulpverlener ontvangt een oproep via een sms of via de speciale app.

Sinds begin dit jaar werkt dit systeem ook in de Noordoostpolder.  In Nagele hebben zich inmiddels ca. 23 personen aangemeld en zijn 2 AED locaties aangemeld.
Het zou fantastisch zijn als er zich nog meer mensen aanmelden en er meer locaties van AED worden aangemeld.

Meer informatie vind je op de site van HartslagNu.