Stand van zaken Boerderijenboek

Zo’n 40 vrijwilligers hebben in de afgelopen maanden het grootste deel van de interviews afgenomen. De Kerngroep Nagele beschikt inmiddels over heel veel mooie verhalen. Het interviewen, het daarna uitwerken van het interview en tot slot het schrijven van het verhaal is best een intensief proces. Hoewel het schrijven best wel eens als lastig wordt ervaren, zijn de reacties over het houden van de interviews steevast positief. We krijgen dan ook hele leuke feedback van zowel de vrijwilligers als van de personen die geïnterviewd zijn.

Naar verwachting zijn in de komende weken alle interviews over de boerderijen klaar. Daarna start de invulling van de rest van het boek. Want hierin is uiteraard ook aandacht voor de ondernemers van Nagele en hun bedrijven.

Boerderijen op gevoelige plaat
De fotografen van Nagele zijn eveneens op pad. Zij maken niet alleen foto’s van de boerderijen, maar zorgen ook dat de oude, originele foto’s worden ingescand. Zodat straks elke pagina in het boek voorzien is van een foto van de boerderij van vroeger en van nu. Mocht u iemand om uw boerderij zien rondlopen met een fototoestel, dan kan het maar zo zijn dat deze voor ons Boerderijenboek aan het fotograferen is. Overigens nemen de fotografen de foto van de huidige boerderij van de kant van de weg en doorgaans niet aan de zijkant van de boerderij.

Oproep!!
Wie kan ons informatie geven over de familie Boltjes van de Sluitgatweg. En wie heeft informatie over familie Wassing van de Schokkerringweg 6 II. Heeft u nog contact met ze of kent u iemand die dat heeft, dan graag een telefoontje naar Willy van Brussel, 06-42 100 750 of Evelien Jippes via 06-18 191 713. Mailen kan natuurlijk ook, dat mag naar: brussel.bloo@planet.nl of jippesmeijs@gmail.com .