Tienduizenden bezoekers op geslaagd Tulpenfestival 2021

De prachtige tulpenvelden waar iedereen de afgelopen weken van heeft genoten zijn inmiddels gekopt of uitgebloeid. Dit betekent dat het Profytodsd Tulpenfestival 2021 ten einde is. Tienduizenden bezoekers hebben de afgelopen weken genoten van de kleurrijke velden in ‘onze’ Noordoostpolder.

Vanwege het koude voorjaar lieten de tulpen eerst even op zich wachten, maar uiteindelijk zijn de bloemen uit de grond geschoten! Omdat de tulpen wat later te zien waren heeft de organisatie besloten het festival met twee weken te verlengen, tot afgelopen weekend. Op deze manier heeft iedereen optimaal kunnen genieten van de geweldige tulpenvelden. 

 

Het is dit jaar gelukt om met extra coronamaatregelen en de nodige aanpassingen, het festival wél door te laten gaan. Er is ook tijd geweest voor ontwikkeling en vernieuwing. Zo is dit jaar voor het eerst de Bollie de Berenroute uitgezet. Deze is met veel enthousiasme ontvangen en gereden door gezinnen uit heel Nederland. Dit jaar was ook de Tulpenfestival-App voor het eerst te downloaden. Voorzitter Jan Menting; ‘Wij zijn heel trots op alle vrijwilligers van de organisatie, die in deze onzekere tijd een mooi en veilig evenement hebben neergezet. Wij willen hiernaast ook alle bezoekers, sponsoren, vrijwilligers, StEP en iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen bedanken’.

Foto’s Ratna Groenheijde