Tijd voor gezelligheid? Vrijwilligerswerk in Museumhuis Polman in Nagele!

Begin 2020 opent Vereniging Hendrick de Keyser een Museumhuis aan de Karwijhof in Nagele. De eigenaar van het huis, Vereniging Hendrick de Keyser, is op zoek naar vrijwilligers die, samen met de bezoekers, het huis tot leven brengen.

Voel je thuis
In dit Museumhuis worden bezoekers uitgenodigd om zich thuis te voelen. Je mag plaatsnemen op de bank en in de laatjes van de kasten kijken. Hier vind je dus geen bordjes met ‘niet aanraken’ of strenge suppoosten. Wél vind je er een gezellige groep vrijwilligers die in het Museumhuis bezig zijn.

Vrijwilliger in het Museumhuis: een hartelijk welkom

Museumhuis Polman in Nagele wordt geopend als onderdeel van het project Museumhuizen.

Esly van Dam, hoofdcoördinator vrijwilligers, vertelt: ‘In al onze Museumhuizen staat gastvrijheid hoog in het vaandel. Vrijwilligers ontvangen bezoekers net zoals je dat thuis zou doen: hartelijk en persoonlijk. De vrijwilligers leiden niet rond, maar gaan vooral in gesprek met de bezoekers en nodigen hen uit om het huis echt in gebruik te nemen’.

Geen specifieke voorkennis of ervaring nodig
Om vrijwilliger te worden in het Museumhuis heb je geen specifieke voorkennis of ervaring nodig, maar wel goede sociale en communicatieve vaardigheden. We vragen een inzet vantenminste twee dagdelen per maand.

Vereniging Hendrick de Keyser biedt haar vrijwilligers professionele begeleiding, een persoonlijke pas voor gratis toegang tot alle Museumhuizen en een reiskostenvergoeding.

Informatie bijeenkomst

Iedereen die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk in het Museumhuis, kan zich aanmelden voor de vrijblijvende informatiebijeenkomst die Vereniging Hendrick de Keyser. Deze vinden plaats op 10 december (10.30-11.30 uur) en 18 december (14.00-15.00 uur). Hier krijgen belangstellenden meer informatie en kunnen alle vragen worden gesteld. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan bij Esly van Dam, hoofdcoördinator vrijwilligers via vandam@hendrickdekeyser.nl of 020-5210630.  Zij kan ook andere vragen beantwoorden.

Foto: Isabel Nabuurs