Travelling in Baroque met Engelse romantiek naar Museum Nagele

Dit jaar viert het zomerfestival voor klassieke muziek in Flevoland feest: Travelling in Baroque bestaat 10 jaar. Het bijzondere aan dit festival is dat alles en iedereen reist: het festival, dat vier dagen duurt, reist door heel Flevoland en het publiek reist ook mee. En ook het thema van het festival is reizen: dit jaar maken we een denkbeeldige reis naar Londen, een reis nota bene van vier eeuwen.

Op zaterdag 12 augustus komt Travelling in Baroque naar Noordoostpolder. Ieder jaar wordt daar de zomerreis georganiseerd. De zomerreis start in Emmeloord, met een concert door het beroemde Engelse gambaconsort Fretwork, om 10:00 in De Hoeksteen.

Daarna gaat de zomerreis verder naar Ens (R.K. kerk) , Nagele (Museum Nagele) en Schokland (museumkerk). Op iedere locatie zit een ensemble en het publiek reist langs alle drie de locaties.

Groep 1 gaat met een Engelse dubbeldekker, waar een reisgids aanwezig is die de concerten zal inleiden, en bezoekt de concerten in deze volgorde
11:45: Ens Encantar Ensemble zingt ‘midzomerdromen’
14:00: Nagele En Accord strijkkwartet speelt Elgar en Britten
16:00: Schokland Megumi Tanno, fortepiano, speelt Engelse klassieke en romantische muziek

Groep 2 gaat per fiets, begeleid door het Scroll Ensemble dat per bakfiets al spelend meereist
11:45: Nagele En Accord strijkkwartet speelt Elgar en Britten
14:00: Schokland Megumi Tanno, fortepiano, speelt Engelse klassieke en romantische muziek
16:00: Ens Encantar Ensemble zingt ‘midzomerdromen’

Groep 3 gaat met eigen vervoer
11:45: Schokland Megumi Tanno, fortepiano, speelt Engelse klassieke en romantische muziek
14:00: Ens Encantar Ensemble zingt ‘midzomerdromen’
16:00: Nagele En Accord strijkkwartet speelt Elgar en Britten

In Museum Nagele zit het gerenommeerde strijkkwartet En Accord, dat laatromantische Engelse muziek zal spelen van Edward Elgar en Benjamin Britten. Heerlijke muziek om je even in het Engeland van de vorige eeuw te wanen.

Je kunt via de website www.travellinginbaroque.com kaarten bestellen voor de hele zomerreis (vier concerten) en daarbij aangeven welke van de drie varianten je kiest. Indien er nog plaats is, kun je op de dag zelf aan de zaal ook losse kaarten kopen.

Zie voor meer informatie www.museumnagele.nl