Update werkzaamheden fietspaden

Eerder hebben wij u geïnformeerd over het onderhoud dat provincie Flevoland gaat uitvoeren drie fietspaden in de Noordoostpolder. De fietspaden langs de Kamperweg N352, Nagelerweg N716 en Gemaalweg N712 vertonen gebreken en worden daarom deels vervangen en/of hersteld. Inmiddels is de planning van de werkzaamheden bekend:

Fietspad Nagelerweg
Start week 12, afronding week 19 (onder voorbehoud van (weers)omstandigheden)

Voor (brom)fietsers is een omleidingsroute ingesteld via de Hannie Schaftweg en Verlengde Gildenweg.

Fietspad Kamperweg
Start week 12, afronding week 20 (onder voorbehoud (weers)omstandigheden)

Voor (brom)fietsers zijn omleidingsroutes ingesteld voor het deel Zwartemeerweg tot de Randweg, onder andere via de Enserweg. Voor het traject Randstraat tot aan de carpoolplaats wordt een noodfietspad aangelegd langs de werkvak. Bij de brug Schokkerringweg worden (brom)fietsers veilig langs het werk geleid.

Fietspad Gemaalweg
Start week 14, afronding week 18 (onder voorbehoud van (weers)omstandigheden)

De werkzaamheden starten vanuit Rutten, richting Lemmer. Voor (brom)fietsers is een omleidingsroute ingesteld via de Lemsterweg. Op het (laatste) gedeelte Gemaalweg vanaf de Lemsterweg tot aan de fietsoversteek voor de Friese Sluis wordt één rijstrook afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer. Voor (brom)fietsers wordt een aparte strook ingericht op de afgesloten rijbaan. Via deze strook kunnen (brom)fietsers op de Lemsterweg komen.

De mogelijkheid om ook tijdens de werkzaamheden aan het eerste deel van de Gemaalweg de fietsers over de rijbaan te leiden is uitvoerig bekeken, maar bleek uiteindelijk niet haalbaar.

Uitgebreide informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes is te vinden op onze website Flevowegen.nl: bit.ly/3vJt6HV