Verslavingsdriften….

Onbegrijpelijk dat Carrefour of de gemeente Noordoostpolder dit verslaafde gezin nog niet in het vizier had…. Gelukkig heeft toneelvereniging DITO uit Nagele het gezin kunnen helpen.

Maar dat ging niet vanzelf. Afgelopen vrijdag en zaterdag konden de Nagelezen weer genieten van een erg goed gespeeld (en geregisseerd en gesouffleerd) avondvullend spel.

Familie van Vliet werd getergd door verslavingsdriften. Vader Harry van Vliet (Rudy) was koopziek; de ene na de andere aankoop kwam binnen met Post-NL, evenals torenhoge rekeningen. Moeder Lubina (Lia) stak contine de andere sigaret op, terwijl dochter Doortje (Inge) internet verslaafd was. Doortje zat zowat 24/7 achter haar laptop, met school als kleine onderbreking. Kauwend op chips, kippenpoten of chocolade bracht de andere dochter van het gezin, Froukje (Evelien) haar dag door. En om het compleet te maken was zoon Raymond (Arie) sex-verslaafd: de ene na de andere tongzoen-sessie sprak hij af, om over de rest nog maar niet te spreken.

Gelukkig kwam Oma (Ria) het gezin te hulp: zij stuurde Tante Ursula (Lucy) naar het gezin om met harde hand (en zweep) het gezin van de verslavingen af te helpen. Echter zonder succes…. toen zette Oma extra power in: therapeute Marjolijn (Carolien) zou de klus wel klaren.

Echter alle hulp tevergeefs… tot het gezin uiteindelijk zelf orde op zaken stelde.

Maanden zijn de spelers, regisseurs, grimeurs, decorbouwers en souffleuse druk geweest om het theaterstuk onder de knie te krijgen. Alle moeite en inspanningen werden beloond: de volle zaal genoot volop van het stuk. Goed gespeeld, met de nodige onverwachte wendingen, wat het publiek tot lachen bracht. Kortom weer een geweldige prestatie van DITO !