Vrijwilligers gezocht

Gezocht: enthousiaste vrijwilligers voor Museumhuis Polman

Begin 2020 opent Vereniging Hendrick de Keyser een Museumhuis aan de Karwijhof in Nagele. Er is inmiddels een groep met enthousiaste vrijwilligers die in het Museumhuis aan de slag wil, maar we kunnen nog wat extra mensen gebruiken.

Voel je thuis
In dit Museumhuis worden bezoekers uitgenodigd om zich thuis te voelen. Je mag plaatsnemen op de bank en in de laatjes van de kasten kijken. Hier vind je dus geen bordjes met ‘niet aanraken’ of strenge suppoosten. Wél vind je er een gezellige groep vrijwilligers die in het Museumhuis bezig zijn. Als vrijwilliger werk je altijd samen met anderen.

Vrijwilliger in het Museumhuis: een hartelijk welkom

Museumhuis Polman in Nagele wordt geopend als onderdeel van het project Museumhuizen.

Esly van Dam, hoofdcoördinator vrijwilligers, vertelt: ‘In Nagele kwam men vroeger niet binnen door de voordeur, maar achterom. Dat gaan we in het Museumhuis ook doen. We hebben geen balie maar ontvangen bezoekers echt aan de deur. Net als thuis; met een brede glimlach en een vriendelijk praatje’.

Geen specifieke voorkennis of ervaring nodig
Om gasten zo gastvrij mogelijk te ontvangen, zoeken we vrijwilligers met goede sociale vaardigheden. Er is geen specifieke voorkennis nodig. We vragen een inzet vantenminste twee dagdelen per maand.

Vereniging Hendrick de Keyser biedt haar vrijwilligers professionele begeleiding, een persoonlijke pas voor gratis toegang tot alle Museumhuizen en een reiskostenvergoeding.

Informatie bijeenkomst

Iedereen die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk in het Museumhuis, kan zich aanmelden voor de vrijblijvende informatiebijeenkomst die Vereniging Hendrick de Keyser. Er is een extra bijeenkomst gepland op 8 januari van 10.00 tot 11.00 uur. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan bij Esly van Dam, hoofdcoördinator vrijwilligers via vandam@hendrickdekeyser.nl of 020-5210630.  Zij kan ook andere vragen beantwoorden.