Werk aan de Nagelerweg

(bericht van de Gemeente Noordoostpolder)

In 2016 heeft de provincie het eerste deel van de Nagelerweg (N716) voorzien van nieuw asfalt. Het traject Zuidwesterringweg tot aan de bebouwde kom Emmeloord is uitgesteld in verband met een onverwachte slechte fundering. Uit onderzoek is gebleken dat delen van de bestaande fundering niet sterk genoeg zijn om de nieuwe constructie te dragen. De provincie heeft aanvullende onderzoeken uitgevoerd en samen met de aannemer een nieuw plan voorbereid. De werkzaamheden worden hervat in de 9 weken van 13 maart tot 15 mei 2017.

Omleiding

De Nagelerweg is dicht van het kruipunt met de Zuidwesterringweg tot aan de bebouwde kom Emmeloord. Omrijden kan via de Domineesweg, A6 of via de Urkerweg. Er worden door de aannemer afspraken gemaakt met aanwonenden en bewoners van de zijwegen over de bereikbaarheid.

Buslijn

De bushalte in Nagele blijft bereikbaar. Vanuit het dorp vertrekt een pendeldienst naar de halte Domineesweg. Vanuit hier kan men overstappen naar de gewenste bestemming. De 2 haltes aan de Nagelerweg (Johannes Postweg en Hannie Schaftweg) komen tijdens de werkzaamheden te vervallen. (Brom)fietsers kunnen gebruik blijven maken van het fietspad langs de Nagelerweg.

Onderstaand kaartje toont de afsluiting (rood) en mogelijke omleidingsroutes (groen gestippeld)