Werkzoekenden Café in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

Het WerkZoekenden Café (WZC) Noordoostpolder organiseert samen met FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder bijeenkomsten voor belangstellenden die op zoek zijn naar werk.
Donderdag 15 maart is er van 10.00 uur – 11.30uur een bijeenkomst met als gastspreekster uit Nagele:

Drs. Dicky Meyer : “Hoe vind ik mijn balans terug” na ontslag.

Ontslagen worden voelt als een afwijzing en niemand vindt het leuk om te worden afgewezen. Je kunt ontslagen worden, omdat het bedrijf waarvoor je werkte failliet is gegaan. Misschien is er na de reorganisatie geen plek meer voor je. Of je krijgt eenvoudig geen vaste aanstelling, nadat je twee jaar bij een bedrijf hebt gewerkt.

Van mensen uit je omgeving krijg je goed bedoelde opmerkingen als: “Met jouw ervaring/opleiding/achtergrond heb je zo weer een baan.

Wanneer je meerdere afwijzingen krijgt ondermijnt dit je zelfvertrouwen en je eigenwaarde krijgt een deuk. Hoe kun je leren met dit gevoel om te gaan?

Dicky heeft psychologie gestudeerd en is coach Repairing Balance. Het bijzondere aan deze methode is het stappenplan waarmee snel geconstateerd wordt waar een onbalans is ontstaan en welke stappen er genomen kunnen worden om weer in balans te komen.

De bijeenkomsten van het WerkZoekenden Café zijn gericht op het vergroten van kennis en persoonlijke vaardigheden, die kunnen helpen bij het vinden van werk of opdrachten. Daarnaast is er ruimte om ervaringen uit te wisselen, kennis te delen, elkaar te inspireren en te netwerken. Jong en oud, net afgestudeerd, herintredend of al langer op zoek: iedereen is van harte welkom!

Elke derde donderdag van de maand is het café te bezoeken in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. Iedereen is welkom vanaf 9.30 maar de themabijeenkomst start om 10.00 uur. De toegang is gratis. Koffie, thee of fris is voor eigen rekening.