Werkzoekenden Café in FlevoMeer Bibliotheek

Het WerkZoekenden Café  (WZC) Noordoostpolder is een maandelijkse netwerkbijeenkomst waar werkzoekenden elkaar ontmoeten, ervaringen delen en tips krijgen bij de zoektocht naar een baan.

Iedere bijeenkomst is er een andere gastspreker aanwezig die vertelt over succesvol solliciteren en de belangstellenden voorziet van praktische tips.

Het programma van een WZC bijeenkomst ziet er als volgt uit:

  • 09.30 – 10.00uur  –  inloop
  • 10.00 – 11.00uur  –  gastspreker
  • 11.00 – 11.30uur  –  pauze om vragen te stellen, ervaringen te delen enz.

Donderdag 16 december zal jobcoach Christien Korf, van Talent in zicht, bij ons te gast zijn.

Zij gaat onder meer actief en praktisch aan de slag met de kernkwadranten en de SWOT-analyse. Door het werken met de kernkwadranten leert iemand zijn sterke kanten kennen, maar ook de uitdagingen en allergieën die hierbij horen. De SWOT-analyse wordt gebruikt bij het zoeken van vacatures. Christien leert je hoe je een vacature onderzoekt en uitwerkt, zodat je hier thuis verder mee aan de slag kunt.

De bijeenkomsten van het WerkZoekenden Café zijn gericht op het vergroten van kennis en persoonlijke vaardigheden, die kunnen helpen bij het vinden van werk of opdrachten. Daarnaast is er ruimte om ervaringen uit te wisselen, kennis te delen, elkaar te inspireren en te netwerken. Jong en oud, net afgestudeerd, herintredend of al langer op zoek: iedereen is van harte welkom!

Elke derde donderdag van de maand is het café te bezoeken in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder.

De toegang is gratis.

Koffie, thee of fris is voor eigen rekening.