Wie wint dichtwedstrijd ‘Buitengewoon Noordoostpolder 75 jaar droog’?

Afgelopen maanden hebben de kinderen van groep 7 en 8 van beide basisscholen in Nagele gedichten gemaakt voor de dichtwedstrijd van Museum Nagele. Het thema was dit jaar ‘Buitengewoon Noordoostpolder 75 jaar droog’, helemaal passend bij het feestelijke jaar voor Noordoostpolder.

Voor deze dichtwedstrijd werden de leerkrachten van de basisscholen Titus Brandsma en Klimop benaderd door Marja van der Wal en Anke van Zwoll, beiden vrijwilligers van Museum Nagele. Zij legden de bedoeling van de dichtwedstrijd uit en vroegen de leerkrachten hun medewerking te verlenen. Dat hebben meester Peter Sloot van de Titus Brandsmaschool en juffrouw Ineke Knot van de Klimop fantastisch gedaan.
De kinderen kwamen later met hun gedicht naar Museum Nagele. Zij kregen samen met hun leerkracht een rondleiding en de kinderen droegen allemaal zelf hun gedicht voor.
Uit de voorgedragen gedichten stelde de jury, bestaande uit voorzitter Piet Talsma, Anke van Zwoll, Marja van der Wal en Jeannette van Tulder, een top 3 samen. Na uitgebreid beraad werd uiteindelijk het winnende gedicht gekozen.

Op dinsdag 18 april om 14 uur komen alle kinderen weer naar Museum Nagele. De genomineerden lezen hun gedicht voor en daarna volgt de feestelijke bekendmaking van de winnaar of winnares. Deze winnaar of winnares mag daarna zelf het winnende gedicht onthullen. Dit gedicht staat 2 jaar op een groot bord naast Museum Nagele. Dit ‘wisselgedicht’ is het eerste gedicht van de route met acht gedichten die in Nagele sinds 2006 te volgen is.

U bent van harte welkom!

Zie voor meer informatie www.museumnagele.nl

Foto: Winnares 2015, Daphne Geschiere, wordt geïnterviewd (Eigen foto)