Zonnepanelen MFC Het Rietveld in bedrijf

Op zaterdagmiddag 1 juli vierde Nagele de realisatie van het eerste duurzame, maatschappelijke project van de coöperatie Energiek Nagele. Rutger Bergboer, voorzitter Energiek Nagele, en Kees de Rijke, bestuurslid Stichting MFC Het Rietveld, onthulden in het bijzijn van dorpsgenoten de huidige resultaten van de onlangs geplaatste zonnepanelen op het ‘dorpshuis’.

‘De 160 zonnepanelen zijn inmiddels een maand actief en hebben in die periode al ruim 7700 kWh opgewekt. Genoeg om twee normale huishoudens voor een heel jaar te voorzien van stroom. Voor het MFC staat dit resultaat gelijk aan een waarde van maar liefst €900,- tot nu toe,’ aldus Bergboer. Een prachtig resultaat vindt ook De Rijke: ‘Voor ons is het ieder jaar een uitdaging om de begroting van het multifunctioneel centrum rond te krijgen. De besparing die de panelen realiseren, zijn voor ons dan ook een zeer welkome aanvulling. Het stelt ons mede in staat de tarieven voor alle verenigingen en stichtingen die gebruik maken van de ruimtes, zo laag mogelijk te houden.’

De windgelden, waarmee de panelen gefinancierd zijn, dragen op deze wijze dan ook concreet bij aan de leefbaarheid van Nagele.
Bergboer: ‘Dit smaakt naar meer!’ Het eerste project had nogal wat voeten in aarde, maar inmiddels zijn alle voorwaarden gecreëerd om in de toekomst mooie vervolgstappen te kunnen nemen. ‘Uitgangpunt is namelijk dat we de komende jaren ook andere maatschappelijke gebouwen in Nagele gaan ondersteunen op een vergelijkbare manier. Bij voorkeur willen we het dorp hierbij nog intensiever betrekken,’ besluit Bergboer enthousiast.

Op de afbeeldingen:
Bestuur Energiek Nagele v.l.n.r: Gerard Spigt, Pieter-Jan Vlaming, Rutger Bergboer en Wietske Eilander

Onthulling huidige opbrengst panelen na ruim een maand door Kees de Rijke