Zuster Linda uit Nagele is grote hit op TikTok

Drie jaar geleden was ze nog onbekend, maar inmiddels heeft Linda van Eerten uit Nagele ruim 36.000 volgers op TikTok. Filmpjes die ze als verpleegkundige in het ziekenhuis St Jansdal in Lelystad maakt, zijn op TikTok een hit. Eén filmpje is ruim 800.000 keer bekeken.

Linda ontdekte TikTok tijdens de eerste coronagolf in 2020 via haar zoon, die destijds een dansje plaatste. De verpleegkundige grapte dat zij dat ook wel kon. En samen met collega’s van de afdeling urologie in het ziekenhuis ging ze de uitdaging aan. Tot hun verbazing werden de filmpjes enorm populair. Sindsdien worden er onder de naam ‘Zuster Linda’ veel video’s op de polikliniek opgenomen. Dat gebeurt tijdens de pauzes en na werktijd. Het personeel wil met de vrolijke filmpjes laten zien dat het fijn is om de drukte in de gezondheidszorg af te wisselen met humor.

De directie van het St Jansdal juicht het initiatief toe en heeft zuster Linda gevraagd ermee door te gaan. Volgens de werkgever is het goed voor de werksfeer en worden de filmpjes ook door patiënten gewaardeerd. Er zijn wel afspraken gemaakt over wat wel, en wat niet door de beugel kan. Toch krijgt de TikTok-ster zoveel mogelijk de vrije hand. Vanuit het ziekenhuis wordt bekeken of de populariteit van Linda ook ingezet kan worden om nieuw personeel te werven.